T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Hasan Hüseyin Akdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hasan Hüseyin Akdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
03425122229
Belgegeçer
03425122229
WEB
https://hhakdoganmtal.meb.k12.tr
Adres
YUNUS EMRE MAH. BAKIR SOKAK NO25 PK27700 NİZİP/GAZİANTEP
Vizyon
Hasan Hüseyin Akdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; -Mesleki eğitim standartlarını uluslararası düzeyde yakalamış ve modern eğitim teknolojileriyle donatılmış bir okul olmak, -Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak vizyonumuzdur.
Misyon
Biz, sanayinin ve toplumun ihtiyacı olan, Sevgi ve saygı ortamında kendi gücüne güvenen, hayal ve tasarım gücü olan, ilgi ve becerileri doğrultusunda yetişmiş, yetenekli, insan emeğine saygılı, çağdaş, demokratik, araştırmacı ruhlu, bilgiye ihtiyaç duyan, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendilerini gerçekleştirmiş, çevresine karşı duyarlı, beden, zihin ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı, geleceğin başarılı çağdaş teknik elemanlarını yetiştirmek için varız. Okulumuzda 4 adet Alan bulunmaktadır. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, Metal Teknolojileri Alanı. Okulumuzda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Programının yanısıra Mesleki Eğitim Merkezi Programı da uygulanmaktadır.
Başarılar
Öğretmen :40
Öğrenci :427
Derslik :23
Atölye-İşlik :9
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :3
Spor Salonu :2
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2587
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08.00-17.00
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Şehir içi dolmuşlarla kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuza taşıma yapan özel ve resmi servisler bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Nizip Adliyesine 500 m mesafede bulunmaktadır. E-90 karayolunun sağ tarafına düşmektedir. Yeni Adliye Sarayı yolunu takiben Enes Bin Malik Camiinin arkasında yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz ilçe Merkezine 2km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 9. için 320 açık kontenjan bulunmaktadır. 4 meslek alanında atölye dersleri yanı sıra kültür derslerimiz devam etmektedir. Bunun yanısıra Mesleki Eğitim Merkezi Programında 7 alan ve 100´ün üzerinde öğrenci ile eğitim öğretim devam etmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz sınavsız öğrenci almaktadır, tercih eden öğrencilerin puanlarıyla tavan ve taban puanlar oluşmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz 2016/2017 Eğitim Öğretim yılında eğitim öğretime başladımış olup bu yıl 3. kez mezun verecektir. Mezun olan öğrencilerimiz YKS sınav başarı puanlarına göre önlisans ve lisans programlarına yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuza ait üst kademeye yerleşme oranları her eğitim öğretim yılı sonunda istatistiki veri olarak paylaşılacaktır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda; futsal, voleybol ve okçuluk takımları okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet DUYAR tarafından çalıştırılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz yerel ve ulusal bilimsel projelere katılmaktadır. Tübitak 4006 projesine 2 yıldır katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz yerel ve ulusal bilimsel projelere katılmaktadır. Tübitak 4006 projesine 2 yıldır katılım sağlanmaktadır. Ayrıca GIZ Firması ortaklığında okulumuzda 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yabancı uyruklu öğrencilerimizin entegrasyonu ve uyumları için Sosyal Uyum Projesi gerçekleştirilmiştir. TEKNOFEST, TÜBİTAK Projesi ve bir çok yerel projede okulumuz faaliyet göstermektedir. Yürütülen yerel Projeler: Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi, Akademik Başarıyı Artırma Projesi, Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Projesine başvuru yapılmıştır.
Diğer Hususlar
Okulumuz gerek Anadolu Meslek Programı gerekse Mesleki Eğitim Merkezi Programında aktif biçimde eğitim öğretime devam etmektedir. Öğrencilerimiz donanımlı atölyelerde döner sermaye kapsamında bilgilerini üretime ve beceriye dönüştürmektedir.
Yazdır